
Vincent: But you know what the funniest thing about Europe is?
Jules: What?
Vincent: It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different.
Jules: Example?
Vincent: All right. Well, you can walk into a movie theater in Amsterdam and buy a beer. And I don't mean just like in no paper cup; I'm talking about a glass of beer. And in Paris, you can buy a beer at McDonald's. And you know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
Jules: They don't call it a Quarter Pounder with Cheese?
Vincent: Nah, man, they got the metric system. They wouldn't know what the fuck a Quarter Pounder is.
Jules: What do they call it?
Vincent: They call it a "Royale with Cheese."
Jules: "Royale with Cheese."
Vincent: That's right.
Так вот, наши, канадские "французы" как раз знают, что такое фунт (и его четверть). Поэтому "Quarter Pounder with Cheese" в Квебеке называется "Quart de livre avec fromage" (кар де ливр авек фромаж).
Доехал до Бэ Комо, 1200 км за 12 с половиной часов. Ехал практически без остановок, один раз кушал и два - заправлялся.
Полчаса потерял в Монреале. Я не знаю почему, но практически каждый раз, когда я его проезжаю, мой навигатор ведет меня наименее, кажется, оптимальным маршрутом. Кроме того, они постоянно перестраивают развязки, и там, где указатель на столбе говорит, что надо поворачивать налево, мой навигатор уверенно говорит, что направо. В конце концов через какой-то подводный туннель я снова выехал на 20-й хайвей, по которому, собственно, и ехал до въезда в город, но осталось смутное ощущение, что где-то меня обманули.
Здесь уже не жарко - сейчас +12, чувствуется дыхание Атлантики.
Завтра с утречка - на север, в сторону Лабрадор Сити.